Як перенести коди двофакторної з пристрою на пристрій?

Настає той момент, коли потрібно змінювати телефон. Це щасливий момент, бо ви ще не розбили, втопили або загубили ваш попередній пристрій, і завдяки цьому можна легко, без болю та сумнівів перенести більшість інформації, додатків та налаштувань на новенький, більш потужний та гарніший телефон.

Як людина модерна і знайома з технікою, під час першого ввімкнення нового пристрою ви завантажили завчасно зроблену резервну копію, або зробили трансфер через Bluetooth.

Утім, коли ви на новому телефоні спробуєте запустити ваш вірний Google Authenticator, аби отримати код двофакторної автентифікації на потрібному сервісі, то тут може чекати неприємний сюрприз. 

Виявляється, коди 2FA не копіюються автоматично з додатку Google Authenticator під час трансферу даних з пристрою на пристрій, і вам доведеться перенести їх самостійно. 

Утім, не переймайтесь – Google зробив цю процедуру порівняно безболісною і доволі простою.

Для того, щоб перенести коди 2FA з одного пристрою на інший, потрібно буде зробити наступне:

  1. Відкрийте Google Authenticator на новому пристрої та натисність внизу екрану лінк   “Імпортувати наявні облікові записи?”. На наступному екрані з’явиться інструкція, що потрібно зробити на старому пристрої.
  2. На старому пристрої відкрийте Google Authenticator та натисніть на значок гамбургера у правому крайньому куті. Оберіть “Перенести облікові записи”.
  3. У вікні “Перенесення облікових записів” оберіть опцію “Експортувати облікові записи” та підтвердіть свою особу (увівши пароль від пристрою чи інші способи аутентифікації).
  4. У наступному вікні “Вибір облікових записів” позначте усі облікові записи, коди від яких ви хочете перенести на новий пристрій. Це хороший привід позбутись від різного цифрового сміття або сайтів, на яких краще було ніколи не реєструватись. Потім натисніть “Далі”.
  5. У вікні “Зіскануйте цей QR-код” зробіть те, що вас просять – зіскануйте QR-код новим пристроєм. Якщо ваше життя у вебі насичене і повне пригод, і тому кодів 2FA у вас кілька десятків на різні важливі облікові записи, потрібно буде сканувати кілька QR-кодів.
  6. Вжух! Коди вже на вашому новому телефоні, а на старому з’явиться попередження “Нещодавно хтось експортував облікові записи”. Якщо цей хтось – це ви, то вам залишився лише останній крок.
  7. Звірте коди на обох пристроях, та переконайтесь, що вони однакові. Перемога! 

Після цих та подібних поневірянь, не забудьте безпечно стерти інформацію на вашому старому пристрої, якщо ви плануєте його продати чи віддати родичам або друзям.