Як отримати програмне забезпечення через TechSoup?

Українські громадські організації часто не мають коштів у бюджеті для придбання ліцензійного програмного забезпечення. Тут у пригоді може стати можливість отримати ліцензійне програмне забезпечення через TechSoup, сплативши лише невеликий збір за обробку замовлення. Для прикладу, станом на лютий 2020 збір за обробку замовлення Windows 10 Pro становив 286 грн.

Щоб отримати пільгове програмне забезпечення, слід зробити такі кроки:

  1. Зареєструвати користувача на порталі TechSoup Україна.
  2. Уже зареєстрованому користувачу додати організацію.
  3. Дочекатися, поки завершиться процес валідації.
  4. Замовити пільгове програмне забезпечення.
  5. Отримати коди активації.

1. Зареєструвати користувача на порталі TechSoup Україна

  • Почати реєстрацію на порталі, натиснувши посилання «Зареєструватися сьогодні»
  • Вкажіть електронну адресу та заповніть інші поля. Далі натисніть кнопку «Продовжити».

2. Уже зареєстрованому користувачу потрібно додати організацію.

  • Оберіть «Основні напрямки діяльності вашої організації» та «Мету вашої організації».
    Зверніть увагу, що деякі донори програмного забезпечення мають обмеження, наприклад, для релігійних організацій чи для організацій, що здійснюють вплив за зміну законодавства.
  • Заповніть решту полів. Зверніть увагу, що більшість полів, у тому числі назву  організації, слід заповнювати латинкою.

Адреса електронної пошти має бути чинною та контролюватися організацією. Саме на цю пошту буде приходити інформація щодо отримання ліцензій та ключів для обраного програмного забезпечення.

Якщо організація не має веб-сайту, вкажіть сторінку однієї із соцмереж. Місію організації доцільно скопіювати зі статуту. Натисніть «Зберегти».

  • У наступному вікні завантажте установчі документи громадської організації, необхідні для її валідації. (Статут  та витяг з ЄДР або довідку про неприбутковість).

Якщо ви не прикріпили електронні копії документів, ви можете увійти в обліковий запис та додати їх (підтримуються такі формати: .doc, .docx, .xls, .xlsx, .pdf, .txt, .jpg, .png та .gif). 

3. Дочекатися, поки завершиться процес валідації

Дочекайтеся, поки триватиме процес валідації вашої організації. Це може зайняти до 3-5 днів. Після того, як організацію валідовано, вам прийде підтвердження на електронні адреси, які ви вказали під час реєстрації. 

4.Замовити пільгове програмне забезпечення

Після валідації,ви отримаєте змогу замовити програмне забезпечення за посиланням.
Серед найпоширеніших замовлень операційна система Windows 10 Pro (у разі потреби можна обрати Windows 8) та офісний пакет Office Standard. Одразу звертаємо увагу на те, що при замовленні Microsoft Windows Get Genuine програмні продукти потрібно замовляти окремо.

Наприклад, спершу замовити і оплатити 10 ліцензій Windows 10 Pro Get Genuine. Уже після цього придбати і оплатити 10 ліцензій Office Standard.

Зверніть увагу!
Windows Pro Full Operating System – Get Genuine організація має право замовити лише один раз і не більше 50 ліцензій. Якщо ви вже робили замовлення, але зараз хочете замовити додаткові ліцензії Windows, то скористайтесь ось цим продуктом: Windows Operating System Upgrade .

Office Standard – це набір офісних програм, які потрібно встановити на комп’ютери (Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote). Access до складу пакету не входить і купується за потреби окремо.

Для власників комп’ютерів Apple рекомендуємо придбати офісний пакет Office for Mac

5. Отримати коди активації продуктів Microsoft

За декілька днів на вказану електронну адресу вам надійде сповіщення від Microsoft  щодо активації отриманих продуктів. Якщо ви купували інші продукти, а не вказані вище, процес може відрізнятись. У листі знайдіть розділ Перша реєстрація на сайті Центру підтримки корпоративних ліцензій (VLSC), де описана покрокова інструкція отримання доступу до порталу VLSC.  Тут ви зможете переглядати деталі ліцензій, завантажувати придбані програми, керувати доступом до ліцензій тощо. Зауважте, що реєструвати новий обліковий запис на сайті VLSC рекомендуємо на поштову скриньку, що вказана на порталі TechSoup як електронна адреса організації. Тоді ліцензії підтягнуться автоматично.