Автовидалення повідомлень

Якщо ви використовуєте WhatsApp для передачі чутливої інформації як от персональні дані, паролі, фінансова інформація тощо ця функція може стати вам у нагоді. Дуже часто такі потенційно небезпечні дані зберігаються у WhatsApp переписках протягом віртуально нескінченного проміжку часу, а їх видалення потребує активних дій з боку обох користувачів. Тимчасові повідомлення дозволяють автоматизувати регулярну “очистку” переписок з чутливим змістом.

Функцію можна увімкнути в обраних чатах  (у групових чатах це може робити лише адміністратор).  Після увімкнення, повідомлення видалятимуться через 7 днів (інших часових рамок поки що нема). Також з’явиться таймер, а в чат прийде сповіщення, що функцію активовано.

Як увімкнути тимчасові повідомлення?

Клікнути на ім’я користувача у чаті у меню, що з’явиться (contact info), знайти розділ “тимчасові повідомлення” та увімкнути функцію. У групових чатах цю функцію може побачити та увімкнути адміністратор групи за тим же принципом.

Звісно, якщо ви не довіряєте співрозмовнику, то тимчасові повідомлення не будуть особливо корисними, адже повідомлення можна зберегти/заскрінити, до того як вони зникнуть.

Також є кілька нюансів:

– Автовидалення  не стосується повідомлень, що були відправлені до включення функції.

– Якщо повідомлення не буде прочитано, воно все одно зникне. Втім, його прев’ю може відображатися в сповіщеннях.

–  Якщо користуватися функцією відповідей (replay), текст цитати може відображатися і довше семи днів.

–  Якщо переслати ТП в чат, де таку функцію вимкнено, то воно не зникне звідти.

–  Якщо зробити резервне копіювання до того, як повідомлення зникне, воно залишиться у резервній копії. Після відновлення чату з резервної копії, усі тимчасові повідомлення видаляться.

–  Якщо у співрозмовників увімкнено функцію автоматичного завантаження фото та відео, вони залишаться на телефоні. Втім, їх також можна зберегти вручну. Щоб вимкнути автоматичне завантаження у WhatsApp, перейдіть у розділ Налаштування > Дані й пам’яті.